Børnebog

Hvad sker der egentligt med alle de personer og elementer, som forfatteren stryger fra sin historie? Det ved man, når man har læst denne fortælling, der ledsages af livlige illustrationer i blåt, sort og gråt.

Forfatteren sidder ved sin computer og vrider hjernen. Han har netop slettet en genstridig pige og en prins, der ikke vil giftes. Pigen, der kalder sig LilliLinda, beslutter sig for at lave sin egen historie med de kasserede bogstaver. Sammen med prins Bolle-Å tager hun ind til byen. Byen er blevet slettet, fordi den er kedelig. Det mest opløftende er pizzabageren, der sælger små, store og kedelige pizzaer.

Ved hjælp af bogstaverne skaber LilliLinda en flod og nogle broer. Prinsen bygger sit eget slot, og byen udvikles. Desværre er prinsens slot forsvundet næste morgen, og det viser sig hurtigt, at de unge pionerer har en fjende, der stjæler af bogstaverne, især S. Men også det findes der en løsning på, og den er der heldigvis en tegning af: Surestrappen.

Mens byen bliver peppet op, sidder forfatteren og bokser med en historie om en drage. Det vil ikke rigtigt lykkes, og han påbegynder i stedet en fortælling om en prinsesse. Hun er ret kedelig, og forfatteren begynder at savne den ustyrlige pige, LilliLinda, og nu begynder et kapløb, fordi figurerne ikke vil tilbage i forfatterens fortælling.

Originalt plot og handling med usædvanlige indslag om pizzabageren, der er blevet slettet, fordi forfatteren ikke kunne lide hans pizzaer, og kvinden der er slettet på grund af utallige graviditeter, og nu bor i  computerens papirkurv med sine 29 børn.

Koks i computeren

Anette Herzog

Illustreret af Bodil Molich

108 sider

Turbine

Udgivet: 11.01.2012