Livet set fra 13-årige Emmas vinkel

Emmas liv er udfordrende. Kroppen forandrer sig, interesserne forandrer sig, og nogle af klassekammeraterne er rendyrkede mobbere grænsende til det ondskabsfulde. Især Lærke gør sit yderste for at få Emma til at fremstå pinlig, og det lykkes sommetider. Men Emma kan også være pinlig på egen hånd, som da hun klæder om i drengenes omklædningsrum og taber det beskyttende håndklæde foran ekskæresten. Og hvis Emma ikke er pinlig nok, så har hun forældre der kan bidrage, når de følger med Emma på festival.

Lærke får senere en hård straf, og i bogen holdes på retten til at moralisere flere gange: Emma kommer til at fortryde en statusopdatering på Facebook, da hun opdager, at hun har ramt rigeligt bredt med sit budskab.

Udover mobning, konfirmation og konfirmationsforberedelser handler det også om venskaber og kærester, om problemerne med at ens kæreste rejser til Norge – og problemerne med at ens bedste veninde bruger al tiden på sin kæreste.

Emma har også en storesøster, der kan bidrage til underholdningen i hjemmet. Selvom det ikke er specielt behageligt, at det udløser skænderier med begge forældre, da hun får en navlepiercing. Emma er basalt lidt dydsiret, selvom hun sprogligt gør sit yderste for at få alle gloser med, også de seksuelle. Desuden er hun storforbruger af nice, nederen og mega, og der er et enkelt tilfælde af retrokombinationen megafedt.

Der er leget med layout og illustrationer; variationerne i skriftstørrelse og -type ved kortere udbrud bidrager godt til indblik i Emmas livlige tilværelse, hendes tempo, hendes reaktioner og pletvise forvirring.

Kirsten Ahlburg

Illustreret af Rasmus Jensen

170 sider

Turbine

Udgivet: 2015

Birte Strandby