Wikke & Rasmussen har lavet manuskripter til en lang række tv-produktioner og film som ‘Flyvende farmor’ og ‘Der var engang en dreng som fik en lillesøster med vinger’. Deres succes med radiotegneserien ‘Pas på varerne, Arne’ har nu fået en follow-up med bogen ‘Du ser spøgelser, Arne’.

11-årige Arne lever et helt almindeligt liv med sin mor og far, hr. elektriker Børge L. Hansen, i et lille hus på Primulavænget 8. Arne kører Justin Timberlake i sine hørepinde og fordyber sig i sine Manga-tegneserier, mens han tager en slapper i sengen, men der er ingen nåde for Arne. Han må ud af dynerne, for de gamle har dømt campingferie – som de praktisk taget gør det hver eneste weekend og ferie.
Denne gang udvikler det sig imidlertid til en eklatant katastrofe. Bilen går i stå på toppen af Storebæltsbroen, og mens Arne ser hjælpeløst til, glider bil og campingvogn samt hr. og fru Larsen gennem rækværket og falder de 231 meter ned til en våd grav.

Og det her er kun begyndelsen på historien. En indianerhøvding, Big Chief, på en gammel rødmalet Indian-motorcykel og klædt i kedeldragt og stor fjerprydelse dukker op på broen og fortæller Arne, at han bare skal tage det roligt. Arne er med i en ny ‘forsøgsordning’, så alt skal nok udvikle sig til det bedste.

Det gør det selvfølgelig ikke. Tre lettere forstyrrede advokater, brødrene Pallesen, dukker op for at sætte det lille hus på tvangsauktion og Arne på en institution. Big Chief redder midlertidigt situationen for Arne med en lottokupon, men det er uhyggeligt svært for en 11-årig at lave mad, vaske tøj og passe et helt hus, og lettere bliver det ikke da Arne opdager, at han er blevet smålun på nabodatteren.

Som i ‘Palle alene i verden’ slutter fortrædelighederne dog på et tidspunkt, og Arne kan vende tilbage til sin trygge tilværelse.

En fornøjelig børnebog om problemerne med at blive alene og om, hvor meget arbejde det egentlig er at passe et hus – måske er det ikke så dumt at hjælpe til der hjemme, så man ved hvordan tingene skal gøres. En morsom og tænksom bog for præ-teens.
Du ser spøgelser, Arne
Forfattere: Wikke & Rasmussen
Ill.: Jesper Deleuran

160 sider
Politikens Forlag
08.10.09
Jan Vandall