Terror i Danmark

Umiddelbart skulle man tro, at sagen var lukket i den første thriller Mordet på øen med Jan Folmer fra drabsafdelingen i København – efter at gerningsmanden var blevet dræbt. Og desværre efter at Marstal Havn blev sprunget i luften. Men endnu et lig dukker op på Ærø, en 14-årig pige på havnetoilettet i Marstal, og sagen viser sig at være hverken afsluttet eller opklaret.

På de retfærdiges side er udover Folmer og kollegerne journalisten Mikkel, der bliver involveret kraftigt, da en bombe sprænges på et central monument i Århus og en af hans kilder dræbes. Mikkel er interessant, fordi han tænker anderledes end politiets repræsentanter, og da han får brug for støtte fra sin avis i sit opklaringsarbejde, digter han raffineret en fængende historie der forener gourmetmad og PTSD-ramte Afghanistansoldater.

Journalisten Charlotte Monson der for amtsavisen dækkede den første mordsag på Ærø i Mordet på øen er stukket af til Sydfrankrig men har stadigt en fornemmelse af at blive forfulgt. Hun overvejer kirurgiske indgreb for ikke at blive fundet, men samtidigt er hun nødt til at kontakte det danske politi, da hun opdager koden til de mystiske forbrydelser. Det lykkes hende ikke at forhindre den næste katastrofe, og hendes forfølgere er ikke så lette at slippe af med.

Med gode kræfter fra både politi og presse skulle man tro, at gerningsmanden hurtigt blev fundet, men det er naturligvis langt mere indviklet, og her er PET ikke nogen stor hjælp. I det hele taget har PET ikke høj status i dagens krimilitteratur.

Dødens kode optrapper til et crescendo af et terroristangreb på Danmark, med tanks på gaden i Korsør og bombetrusler hos DSB. Monson giver baghjul til Willis og Neeson. Det bliver nok nødvendigt med en treer i serien.

Filmrettighederne til Folmers univers er solgt til SF-film, og der er ingen tvivl om, at de to første bøger vil gøre sig på film.

Som læser får man mest ud af Dødens kode, hvis man har Mordet på øen i frisk erindring. I øvrigt var der bogreception den 8. november på restaurant Mumm i Ærøskøbing på den hårdt ramte ø der kan bryste sig af adskillige populære forfattere.

Michael Larsen

Dødens kode

468 sider

Turbine

Udgivet: 08.11.2017

Birte Strandby