Skulle jeg blive døv en dag, vil jeg kun savne Mozart.
tænker vores hovedperson, Keld. Keld er gået på efterløn, og lige nu nyder han livet med Jørgen Leth på Tour de France og Mozart på lydanlægget. Kelds ti år yngre kone arbejder stadigt, og nu forlanger hun, at de som en art sølvbryllupsgave til hinanden drager til et eksotisk sted og dyrker eventyrlysten. Keld har ikke skyggen af eventyrlyst og har aldrig haft det. Han er klart mere til at sidde foran fjernsynet og se Tour de France og blive irettesat af hustruen. Men da han igen nægter at tage med ud at rejse og endda gør lidt grin med hendes veninder, ender hun med at blive rigtigt sur, og Keld må søge asyl hos genboen, der er semi-nazist og ikke til at holde ud at høre på.
Med Keld som lommefilosofisk guide kommer vi en tur rundt i den tresårige mands krise med hustruens irritation og afvisning, genboens pres for at få Keld til at skrive under på, at man ikke vil have en moske i nabolaget og en heftig interesse for den sexede nabo. Keld lyder vældig diplomatisk i sine tanker, men formår alligevel er at være forbløffende taktløs, når han taler med andre.
Et kort øjeblik forsøger han sig med en slags flirt med den tiltrækkende nabo, men deres tøvende holden i hånd bliver i samme sekund observeret af Kelds svigermor, der alligevel ikke er helt dement.
Det er en meget dårlig ide at gennem bananer er en hyggelig og underholdende lille ting, der måske, måske ikke, hjælper til at opklare hvorfor midaldrende og ældre mænd får kriser i dagens Danmark.
Mit hjem er et plejehjem, og min kone er en muggen SOSU
Det er en meget dårlig ide at gennem bananer
Michael Pedersen
126 sider
Brændpunkt
Udgivet: 2021
birte Strandby