Ungdomsroman om Sigga, der fortæller om, hvordan det er at være ung i en by, der er for lille til klamydia.
Sigga er 16 år gammel. Hun har en lillebror, der er stum og meget lille, men det er ikke lykkedes at få en diagnose på ham, og så er der hendes über-mor, der har været alene med sine børn i mange år, efter at Siggas far har begået selvmord.
Det lykkes veninden Ditte at få sine forældre til at give en chartertur til Grækenland til hende og Sigga, og det bliver en mindeværdig tur af flere årsager, men mest fordi Sigga forelsker sig heftigt en græsk mand, en oplevelse der ikke helt slutter som forventet, og kort efter begynder hun at fatte ny interesse for sin gamle barndomsven. For Dittes vedkommende kommer det mere til at handle om solskoldning og om at være kæreste pr. sms.
Sigga er en sympatisk og overbevisende fortæller med en rap og ligefrem udtryksform, og hendes overvejelser og tvivl ligner til forveksling dem, andre teenagere i krise beretter om, som for eksempel hvor meget man skal stole på kærester og veninder, og om man skal fortælle sin kæreste alt – især når man bor i en lille by, hvor venindens far er læge, og en klassekammerats mor er på apoteket. Sigga opdager også ubehagelige hemmeligheder om sin egen familie, og det ender med at få hende til at tage nogle modne beslutninger.
Det er en udmærket historie, ikke usædvanlig eller anderledes men godt fortalt og med en humoristisk twist i den ellers lidt langtrukne slutning.
Arangutang
Sanne Munk Jensen
172 sider
Gyldendal
Udgivet: 28.09.2012
Birte Strandby