Ungdomsbog om livet i zombieland. Den tredje i serien, men den kan sagtens læses uden kendskab til forgængerne, og man behøver ikke at tro på zombier for at blive bange.

Som i den vidunderligt skrækindjagende vampyrroman Den første af Justin Cronin er menneskene ved at komme i undertal. Zombierne har overtaget verden, og folk forskanser sig i forladte huse om natten, når zombierne jager. Emma og Sebastian er blandt dem, der søger ind i Fristaden, hvor der er soldater, mad og bedre beskyttelse. Ikke alle kan komme ind i Fristaden, kun de stærkeste udtages. Emma er en af dem, Sebastian er ikke. Emma er klar til at opgive sin adgang til Fristaden for at blive sammen med sin kæreste, men soldaterne giver hende ikke et valg, og Fristaden viser sig at være alt andet end en fri stad.

Sebastian går tilbage til det hus, han bebor sammen med mange andre. En veninde har udarbejdet en plan for, hvordan de kommer ind i Fristaden, og det viser sig at være i sidste øjeblik, for netop den aften angribes huset og byen af store mængder af zombier. Sebastian slipper igennem til Fristaden, men finder kun døde overalt. Soldaterne og Emma er forsvundet. Sebastian rejser videre i håb om at finde Emma.

Zombierne spiller som en bedre graphic novel på illustrationernes tolkning af romanens budskaber: På en af de første sider har vi gennem 12 overvågningskameraer udsigt til en enkelt zombie, et fragtskib der er sejlet mod en kaj, en bilulykke og et ‘no signal’. Det lægger en fin bund for de efterfølgende gys, som da Sebastian fra taget af sit midlertidige hjem ser den store gruppe af zombier på vej mod menneskenes boliger. Her kan man finde en del ligheder med de to graphic novels Kopierne og De gale af Wung-Sung og Fupz Aakeson henholdsvis. Samme Wung-Sung har netop udgivet Zam der også handler om zombier omend fra en noget anden vinkel.

Magnus Nordvin

Illustreret af Lars Gabel

101 sider

Gyldendal

Udgivet: 10.11.2015