Underholdende, velillustreret og pædagogisk børnebog om hvor besværligt livet kan blive, hvis man får, hvad man ønsker sig.

Emma og Emils skoleinspektør, Bjarne, tager på juleferie til Caribien for at slappe af fra de irriterende unger og de forstyrrende lærere. Da han kommer hjem igen, er han helt forandret. Han har været udsat for voodoo, og nu er han blevet til en zombie, der spiser børnehjerner. Heldigvis følger der en brugsanvisning med en sådan zombie, og den angiver, hvordan man får en zombie-tjener, der gør alt, hvad man siger, ligesom der er en opskrift på, hvordan man får zombien til at blive sig selv igen.

Emma og Emil er praktiske børn, så de ser straks nytten i at kunne kontrollere inspektøren på deres skole. Og det viser sig, at Bjarne godt kan finde ud af at adlyde visse ordrer, hvis de ikke er for komplicerede.

Med noget besvær får de den efter børnehjerner evigt sultne inspektør dirigeret i skole efter ferien, og med hans nye ikke særligt overbevisende myndighed får de afskaffet matematik- og engelsktimer. Senere arrangerer de indslag med slik og computer, men som i en Palle-alene-i-verden-opvågning opdager de, at skoledagen faktisk ikke bliver bedre af den grund, og til sidst beslutter de sig for at forvandle Bjarne tilbage igen. Det er ikke problemfrit, for opskriften kræver to fjer fra nakken på en brun hane og hvad der er mere krævende: Tre dråber blod fra en præst.

Trods vanskeligheder med klassens bully-piger går Emma og Emil på opgaven med krum hals. Der er ingen risiko for mareridt efter læsningen.

Sigbjørn Mostue

Illustreret af Ketil Bleidin

Oversat af Anette Broberg Knudsen

205 sider

Turbine

Udgivet: Oktober 2014

Birte Strandby