Wonderboy er noget så usædvanligt som en roman om ung, homoseksuel kærlighed skrevet af en kun 16-årig kvindelig forfatter.

Det er den følsomme historie om Lau, genstand for pigernes interesse og skolens populære fyr. Lau gengælder pigernes interesse med den selvsikre teenagers begejstring, men forelsker sig pludseligt og mærkeligt i Theis, der er noget så problematisk som en dreng! Det er en overraskelse og en vanskelig erkendelse for begge drenge. Lau er lykkeligvis i besiddelse af talentet for at nyde livets muligheder, mens Theis må kæmpe voldsomt med de fordomme, han selv har haft overfor bøsser.

Homoseksuel kærlighed er et forholdsvis nyt emne i ungdomslitteraturen, og man kan spørge sig selv, om forfatteren har tacklet det rigtigt. Er det sådan det er? Eller ville den sårbarhed, der præger begge drengene, ikke oftere være at finde hos en pige?

Men aktivitetsniveauet er højt, der er ingen døde punkter og sprogbrugen er gengivet af een, der har kontakt til årgang og miljø. Det giver romanens omgivelser et troværdigt og sandsynligt udseende, selvom kærlighedsscenerne bortset fra pronominerne måske nok ligner noget, der er stærkt influeret af fordums tiders lyserøde romaner: Han lagde automatisk sine arme rundt om Lau og trykkede hans slanke krop ind til sig.

Forfatteren er alvidende, og vi har skiftevis overblik over situationen eller befinder os i Laus eller Theis” tankegange. Alligevel er især Theis” sjælekvaler mest set udefra, og det er nok det der gør, at personerne af og til tenderer det tegneserieagtige.

Trods periodisk variabel kvalitet er det en læseværdig bog, og det var vel ikke for tidligt, at kærlighedsromanen begyndte at omfatte andre end Tornerose og prinsen?

Wonderboy
Forfatter: Angel T. Kirkegaard

233 sider
Carlsen

Birte Strandby