Et forfattersamarbejde har skabt denne usædvanlige roman om to unge mænd – begge med navnet Will Grayson. Forfatter John Green har skrevet kapitlerne med ulige numre, der handler om Will Grayson med store forbogstaver, og David Levithan har skrevet de lige kapitler uden store bogstaver overhovedet. Det samlede resultat er fremragende, og karaktererne helstøbte og autentiske.

Ydermere er dialogerne bemærkelsesværdige og vidunderligt sprogligt fornyende, (nyt til ordbogen: bøssegroupie), en sproglig videreudvikling baseret på chat og sms-sprogenes fordele og gennemsyret af lyden af unge med weltschmerz. Det er især i Levithans kapitler, hvor will grayson (med småt) lever næsten hele sit sociale liv på chatten.

Den anden Will Grayson foretrækker et liv under radaren, men hans gode ven Tiny Cooper, der er en muskuløs, to meter høj quarterback og højlydt annonceret bøsse samt fortaler for Homo-/Hetero-Alliancen, gør det vanskeligt at være helt usynlig.

will grayson derimod er næsten usynlig. Han har mødt en chatforbindelse, der angiveligt er homoseksuel som han selv. Den gensidige interesse er voksende, og de aftaler at mødes i en pornoforretning i Chicago. Sjovt nok befinder også Will Grayson sig der, og de to mødes under mærkelige omstændigheder et sted, som ingen af dem har valgt. Men den chatven, will grayson havde set frem til at møde, dukker ikke op og will indser, at han er blevet slemt snydt. Til gengæld får han nu chancen for at træffe Tiny Cooper og opleve dennes opsætning af en kontroversiel musical på skolen.

David Levithan har skrevet en række ungdomsbøger, men kun en enkelt er oversat til dansk. John Green er anmeldt flere gange på bogvægten.dk blandt andet for den bemærkelsesværdige roman Gåden om Alaska, og den næsten lige så bemærkelsesværdige Paper Towns.

John Green & David Levithan

Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild

392 sider

Politikens Forlag

Udgivet: 20.11.2014

Birte Strandby