Momlit om to modne damer der tager deres liv op til revision – på hver deres måde men på grund af samme mand. Birgittes ægtefælle boller udenom med Alexandra, Alex. Alex er godt 60, chefredaktør på et stort dameblad og generelt en markant dame med magt og midler. Birgitte er den personificerede omsorgsfuldhed men ikke nogens lommetørklæde, og Adam er manden der tager fejl af dem begge og overvurderer sin rolle som Manden i deres liv.

Alex tager på blinddate med en verbal voldsmand men ender sammen med Adam. På bladet render Alex ind i vanskeligheder og nogle fordomme om udviklingsmuligheder for kvinder over tres. Birgitte beslutter sig for at tage en tænkepause, og begge damer tager til Oman på tænkeferie. Birgitte havner på ørkentur med en tiltrækkende mand, Alex gør status over både ungdom og nutid. Adam bliver ensom og beslutter sig for selv at tage til Oman, og det giver anledning til småpinlige situationer og fint skruede afværgemanøvrer.

Ved romanens begyndelse er Adam, stjernekokken, det vigtige omdrejningspunkt. Han har sin kærlige kone og en lige så kærlig elskerinde. Sædvanligvis en konstellation man oftere møder, når hovedpersonerne er under tres, men deres overvejelser om fremtidige forhold er de samme, som man ville forvente i trediveårsalderen.

Der er en ironisk distance til Manden, mens de to kvinder reelt kommer hinanden nærmere, end de nogensinde har været den mand, de angiveligt begge elsker. I lighed med Hanne Richardt Becks Uforudsete hændelser er hovedkaraktererne er det interessant med de modne karakterer. Hvornår er litteraturen begyndt at interessere sig for modne damer – udover Mrs. Dalloway?

Vovestykker

Camilla Lindemann

260 sider
Turbine
Udgivet: 03.05.2016