Lyn-serien er humoristisk og letlæst. Lyn 1 betyder max. 100 ord, Lyn 2 betyder, at der er max. 250 ord, og Lyn 3, at der max. er 380 ord og max. 32 sider, velegnet til 0. – 2. klasse. Der er gode illustrationer der fortæller hele historien, også selv om der skulle være ord ind i mellem, man ikke forstår, ligesom man tydeligt kan se på karaktererne, hvad de mener og tænker. Sammen med illustrationerne gør de korte ord og korte sætninger læsningen let, og humoren fastholder interessen.

 

Vitus får en hund

Vitus og Ella plager far for at få en hund. Far lader sig langt om længe overtale, og familien tager ud for at se på hund. Ella falder for en lille hund, men Vitus og far forelsker sig i et stort, knurrende bæst, som de kalder Brutal. Ella hævner sig på sin helt egen, meget pigede måde. Og Vitus får det lidt dårligt med at være hundelufter.

Lyn 2

Illustreret af Kenneth Hegelund

 

Byg en bil, far

Far- og søn bog om byggeprojekter. Ali vil gerne have en bil, og sammen med far går han i Silvan for at hente materialer. Det bliver en fin bil. Tor og hans far ser bilen og går også i Silvan for at hente brædder og søm. Tors bil bliver lidt flottere end Alis, men så Ali og hans far da bare i Silvan igen. Der bliver udviklet på bilerne, men i slutningen står drengene lige, og dt er ok.

Lyn 3

Illustreret af Viki Munksgaard

 

Silas er spion

Silas skal egentligt gøre rent, mens far er i Bilka, men i stedet giver han sig til at spionere på naboens hus., og der får han held til at afsløre en tyv. Men han når naturligvis ikke at gøre rent, før far kommer hjem.

Lyn 3

Illustreret af Kenneth Hegelund

Forfatter Marie Duedahl

Serien Lyn

Straarup & Co.

Udgivet: 2018

Birte Strandby