Villads fra Valby laver en film

Med vanlig charme og stor opfindsomhed lykkes det igen Villads fra Valby at få de bedste hensigter til at ligne lømmelstreger.

Frida og Villads leger i badebassinet. De leger hajer, og Villads dykker. Det vil han gerne forevige, og så henter de mors mobil, så de kan optage det. Den bliver holdt højt over vandet, for den må jo ikke blive våd. Desværre taber de den i vandet, og så længe den er våd, virker den ikke. Ungerne vil tørre den, men Villads har hørt, at man ikke må lægge metal i mikrobølgeovnen, så de tager den almindelige ovn. Mens den tørrer, går de over til Fridas hus, for at se om de kan finde Fridas mors mobil.

Voksne giver mange problemer og opfindsomhed udløser mange skældud, men Frida og Villads finder vejen ud af vanskelighederne.

Villads fra Valby bliver bange

31 sider

Mads og Villads er i skole. De skal hente mælk til middagspausen, men bliver distraheret af muligheden for at træffe spøgelser i skolens kælder.  Der er mørkt i den lange gang under skolen, og døren smækker. De to drenge bliver lidt bekymrede, og måske kan de ikke finde tilbage til klassen. Heldigvis er der også en redning her, og man kan godt blive så bange, at det er en lettelse at få skældud.

Villads fra Valby laver opgaver

32 sider

Denne bog rummer opgaver, der kan give hovedbrud til sommerferien. Der er ’Find fem fejl’, labyrinter, skriveøvelser, farvelægning, prik-til-prik og taltræning. Sværhedsgraden varierer lidt, så der er til både dem, der endnu ikke er begyndt i skolen og dem der er.

Illustrationerne er farverige, underholdende og enkle, og teksten tilgængelig for nye læsere: Korte sætninger, meget få lange ord og handlingen er hurtigt fremadskridende. Der tages udgangspunkt i miljøer, der er kendte for de seks – syvårige, badebassin hjemme i haven, skolen og klassen. Kælderen er ikke helt så kendt, deri ligger spændingsmomentet i Villads fra Valby bliver bange. Ligeledes er den udskældende mor og den lige så udskældende lærer muligvis også et kendt element i en børneverden.

Anne Sofie Hammer

Illustreret af Dina Gellert

31 sider

Høst & Søn

Udgivet: 13.06.2014