Villads’ fætter Noa har fået en hundehvalp. Villads er helt vild for at komme til at møde hundehvalpen, men hans forældre er ikke sådan at få op i omdrejninger. Efterhånden frygter han, at hundehvalpen når at blive voksen, før han ser den, men så annoncerer hans mor og far, at Noa kommer med sin familie og hundehvalp om lørdagen.

Lørdag går så med at vente på, at familien dukker op. Det er tæt på at drive Villads’ søster og forældre til vanvid, men så får Villads’ mor den strålende ide at lære Villads klokken, så han selv kan se, hvornår klokken er to.

Villads lærer det hurtigt, især det med kvarter og halv, mens det med minutterne tager lidt længere tid. Til gengæld kan han så se på uret, hvor længe hans storesøster er på badeværelset, og hvor lang tid det tager hans lillesøster at flytte havregrøden til ansigt og hænder. Der er kun et problem: tiden går alt for langsomt. Men det kan man også gøre noget ved: Villads tager fat i køkkenuret, der har en rund knap bagpå, og så kommer der fart over feltet.

Illustrationerne er en vigtig del af Villads-bøgerne, og også her fortæller de os, hvordan familien ser ud, hvor trætte forældre kan være om morgenen, hvordan det ser ud i deres hjem i Valby – og hvordan man lærer klokken.

Villads er altid et underholdende element, og med de store billeder og den lette tekst er der gode muligheder for, at den unge læse både kan nyde bogen og lære klokken uden større vanskeligheder.

Villads fra Valby lærer klokken

Anne Sofie Hammer

Illustreret af Dina Gellert

40 sider

Høst & Søn

Udgivet: 15.02.2019

Birte Strandby