En lynbiografi om Danmarks unge badmintonstjerne der i 2017 vandt VM i single og har lært at tale kinesisk, så han kan tale med om sport på kinesisk fjernsyn.

Den korte biografi kommer vidt omkring, og udover Viktors sejre hører vi om, hvor han har gået i skole, hvilke andre turneringer han har deltaget i, og hvilke han vil gå i krig med fremover, blandt andet All England.

Der er på hver side en tekst om Viktor, og der er faktabokse. Eksempelvis er der en faktaboks der fortæller, hvilke andre elever fra Viktors skole, Hjalleseskolen, der har vundet medaljer, og der er både guld og sølv på listen.

Andre bokse forklarer hvad talent og rangliste er for størrelser, og på en side oplyses vi om, hvem der opfandt badminton. Spoiler: en engelsk soldat bosat i Indien. Hans navn er ikke nævnt.

På samme side finder man den lidt kryptiske tekst:

Der bor 1,3 mia. mennesker i Kina. Derfor er der også mange gode spillere. For mange, synes nogen. De mener, det er lidt snyd.

Her havde det været interessant med en uddybning.

Et enkelt foto forvirrer: ved en faktaboks om danske sejre ved All England nævnes en kvinde og to mænd. På det tilhørende foto er der to kvinder. Hvem mon de er?

Fagbogen er som forlaget også skriver klassisk opbygget. Til gengæld er der tryllet med layoutet, så de 32 sider serveres i rene farvebomber, med helsides fotos der smukt er sammenflettet med sidernes øvrige layout.

Maxi-serien er letlæselig faglitteratur for børn i 2. – 4. klasse. Med bogen følger nogle løse ark med spørgsmål til forståelse af teksten.

Asker Hedegaard Boye

Viktor Axelsen

32 sider

Straarup & Co.

Maxi-serien

Udgivet: 2017

Lix 17

Birte Strandby