Drengen Tobias oplever, at hans far hver dag tager tidligt hjemmefra og kommer meget sent hjem. På morgenbordet står kun fars kaffekop tilbage, når Tobias står op. Tobias slutter sig til, at det må være fordi, hans far er så vigtig. Måske er det ham, der får solen til at stå op, eller måske får han træerne til at vokse, og det kan også være, at det er ham der er statsminister eller ham der skal sørge for kagen til børnehaven, og så har han naturligvis meget at lave.

Men en dag, da Tobias vågner og er syg, er far hjemme, fordi hans arbejde måske alligevel ikke var så vigtigt. Tobias bliver glad, for han har til gengæld god brug for ham, og Tobias’ far har vist også god brug for Tobias, og således ender bogen godt for de to hovedpersoner, der nu begge er sammen med et af de vigtigste mennesker i verden.

Det er en sød historie – mere på barnets side end på forældrenes, hvis man skal tro de af samfundets politiske trends der understreger vigtigheden af at arbejde meget. Medmindre man kan betragte det som en bog til de forældre, der måtte lide under at være arbejdsløse, idet bogen smukt demonstrerer, at forældre har en væsentligt samfundsnyttig funktion, omend den ikke er lønnet med ussel mammon.

De farverige helsides tegninger er overvældende, næsten påtrængende og komplementerer teksten glimrende. Bogen fås kun som e-bog og det er for en gangs skyld en skam, netop fordi illustrationerne er af den slags, der ville være værd at eje i papirudgave.

Nis Jakob

Illustrationer: Cecilia Fiona Strandbygaard

Billige Ebøger

Udgivet: 21.05.2012

Børnebog

Birte Strandby