En børnebog for børn fra fem – seks års alderen og op. Teksten er ualmindeligt kortfattet. På de fleste sider er der en enkelt kort sætning: Tag det første skridt, og senere Lad dig rive med. Vi skal møde folk…

Der er således heller ikke lange forklaringer men en omfattende tur rundt i verden: Med bus, tog, faldskærm, cykeltur, ballonfærd, slædetur, til søs på et badedyr igennem forskellige verdener bestående af mennesker, venlige og uhyggelige uhyrer – nogle af de sidste kunne godt ligne de venligt udseende men meget besynderlige væsener vi møder i Walt Disneys Dumbo efter at elefantungen har fået champagne eller i Peter Plys, da denne har mareridt om oversvømmelse. Selve historien her giver ikke den helt store mening, men den er angiveligt en hyldest til alle de bedste bøger, de store læseoplevelser, og der er masser af leben og spændende indslag på de spraglede sider – alle sammen med et frit fortolket forhold til virkeligheden. Illustrationerne skifter karakter for øjnene af beskueren: Bjerget bliver til en krokodille, natten i skoven er fuld af mystiske skygger, havvandet er fuldt af mennesker og dyr.

Hovedpersonen er Soki, og hun læser konsekvent og uden at hæve blikket fra bogen eller lade sig forstyrre af de skiftende miljøer, landskaber, væsener, mens hun følger med på hele den omfattende og dramatiske tur.

Rilla Alexander er australsk designer og illustrator, og hun underviser i character design i Berlin. Rilla har udgivet flere bøger for børn og voksne. Sozi er en gennemgående karakter i børnebøgerne.

En speciel bog der præsenterer emner, der kan diskuteres med børnehavebarnet.

Rilla

Oversat af Lisette Agerbo Holm

44 sider

Turbine

Udgivet: 22.07.2014