Velkommen i børnehaven med den lange undertitel Din egen store bog med sjove historie om at gå i børnehave er en flot og omfangsrig bog til børnehavebørn. Med sine 176 sider i A4 størrelse er der nok at tage fat på for børn og forældre – for ikke at tale om pædagogerne i børnehaven.
De første fire sider er barnets egne udfyldningssider, hvor der er plads til tegninger og/eller fotos og til at skrive om sin egen børnehave, navne på venner og personal, yndlingslege og andre ting der gør bogen til et personligt minde.

Ellers indeholder velkommen i børnehaven elleve historier om livet i børnehaven fra Kirsten Harilds fire fortællinger om drengen Willi, uddrag af Iben Hansens historier om Fino Badino Badulle og Kom så, Josefine. Der er også Hertzogs Monsterbørnehaven, Clevins Min første talbog og Kruusvals Fie og dyrene går i børnehave.

Bogen er gennemillustreret med meget forskelligartede historier. Nogle af historierne er med meget lidt tekst og store dobbeltside illustrationer. Til aldersgruppen er det naturligvis en højtlæsningsbog, men fælles for historierne er, at der er masser at tale om.
Desuden er der sider med anvisninger til f.eks. at bygge en ridderborg eller en minidukkegynge af mælkekartoner, ligesom der er sider med tallege og nogle sider fra Min allerførste røde ordbog.

Alt i alt virker bogen som et godt gennemarbejdet projekt, som kommer godt rundt i hvad der sker i de forskellige børnehaver. Der er flere års underholdning til børnehavebørn, som hele tiden vil kunne relatere historierne til deres hverdag og snakke løs med forældrene om den.
En rigtig god indgang til at samtale med dine børn.

Velkommen i børnehaven
Forfattere: Marianne Iben Hansen, Catarina Kruusval, Kirsten Sonne Harild, Annette Hertzog og Bodil Carstensen.
Tegnere: Inger Tobiasen, Bente Bech, Catarina Kruusval, Paula Gerritsen, Pernelle Hansen, Niels Bo Bøjesen oh Jørgen Clevin.
176 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 12.08.2010
Jan Vandall