Dyreaktivisterne, We Protect Animals, WPA, laver en demonstration på Store Torv i Århus. Demonstranterne ligger på torvet indsmurt i teaterblod. Da aktionen er slut nogle timer senere, bliver tre af demonstranterne liggende. To af dem er døde, og blodet på deres kroppe er deres eget.

Ronaldo er politiets mand på sagen, og hans gruppe indleder opklaringen med at gennemse alle de videoer, de kan opdrive fra relevante overvågningskameraer. Det lykkes dem også at finde en der har filmet seancen.

Journalisten Anne er undercover i WPA. Hun og hendes stedsøster arbejder på WPAs næste aktion. Her er både PET og SÄPO involveret, fordi WPAs aktioner i politiets perspektiv minder mere og mere om terrorisme, især når de udenlandske enheder inddrages.

Anne får en ide om, hvordan mordene er begået og hvem der kan have begået dem. Men den formodede morder bliver fundet dræbt i en slagtehal, og både politimanden og journalisten rykker tilbage til start i en opklaring der bliver farlig for dem begge.

Vores to hovedpersoner har selvsagt også noget at slås med i privatlivet. Anne skal sige farvel til sin døende mor, og muligvis goddag til to stedbrødre, hun ikke bryder sig om, og Ronaldo svigter på hjemmefronten, især efter at hans kritiske, cerutrygende svigermor er flyttet ind.

God mordfrekvens og god spænding, men sommetider der der langt mellem spændingspunkterne, og tempoet kommer i perioder rigeligt langt ned. Måske er det grundigheden i opklaringen der giver krimien et autentisk skær, men det er også det der gør den gumpetung på sine steder.

Veganeren

Inger Gammelgaard Madsen

405 sider

Forlaget Farfalla

Udgivet: 2021

Birte Strandby