Vand til bloder Lotte Petris anden krimi med forskeren Selma Eliassen, der arbejder med bekæmpelse af biologisk terror og smitsomme, farlige sygdomme, samt hendes veninde Lisa Brodersen, der nu er blevet ansat i et vinfirma.

En hel del af personerne fra Petris Den 5. plage er også med denne gang. Den danske terrorist ‘Danskeren’, der blev afsløret og sat i fængsel, foretager en blodig flugt fra Vridsløse Statsfængsel og går straks i gang med nye biologiske anslag. Ved hjælp af det vanvittigt giftige Saxitoksin vil han gennemføre et massemord som hævn for Muhammed-tegningerne og Danmarks deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan.

Til at hjælpe med aktionen er også en kvindelig terrorist og lejemorder ‘Den sorte engel’, der bl.a har sprunget en bus fuld af nonner i luften i Tyskland.
‘Danskeren’ har studeret biologi i fængslet og satser på at bruge toksinet til massemord i Bella Centeret.

Man har først forsøgt at sende en terorist med en livsfarlig smitte, blødningsfeber, i blodet med fly fra Moskva til København for at sprede smitten, men det slår fejl, da terroristen dør for tidligt inde han når at smitte ret mange. Toksinet bliver også sluppet ud i havet i Limfjorden – der bliver helt rødt af giftige alger som ved den bibelske plage i Ægypten – for at udvinde mere af giftstoffet fra algerne, så de har nok til at tilsætte det til vandforsyningen i et københavnsk vandværk.

Selma og politiet arbejder på højtryk for at afsløre terroristernes planer og fange dem inden det er for sent. Time for time forøges risikoen for et vellykket attentat, og undervejs må både Selma og Lisa kæmpe for deres liv i konfrontation med ‘danskeren’ og hans proselytter.

Vi følger de to ca. fyrreårige kvinder tæt både i terroristjagten og i deres privatliv. De har begge uhyggelige oplevelser, som de forsøger at komme over. Ligeledes får vi også en forklaring på, hvilke forfærdelige oplevelser der ligger til grund for at ‘Danskeren’ og ‘Den sorte engel’ er blevet terrorister.
Man bliver godt underholdt og får meget at vide om biologisk terror.

Vand til blod

Forfatter: Lotte Petri
330 sider
Forlag: mellemgaard
Udg.: 01.12.2011
4 glober

Jan Vandall