Oh, at være 14 år og pinlig. Ida er pinlig flere gange, og i en virkelighed, hvor alle har en mobil der er klar til optagelse, får pinligheden nye dimensioner. Så er veninder en god ting.

Idas problemer findes på flere niveauer, dels er der det der med, at drenge slet ikke er så irriterende som først antaget, og så er der spørgsmålet om ens krop nu overhovedet udvikler sig normalt. Kan det lade sig gøre at stille sig an i en tilstrækkelig sexet position ligesom Liva, eller bliver det bare til et besynderligt, pinligt billede på Mikkels mobil?

Et helt andet problem er, at klassens hotteste dreng er kæreste med Liva. Men måske er Liva ikke helt så vild med ham længere, og så må man vel gerne hjælpe tingene lidt på gled, hvis man selv kan score? Ida forsøger sig med en diskret krigslist. Hun agerer kompetent og alvidende brevkasseredaktør og det får flere mærkelige følgevirkninger for både Liva, hendes kæreste og for Ida selv. Liva bliver nødt til at holde en fest, og Idas forelskelse ender ikke helt som forventet.

Men Ida laver ikke snedige planer hele tiden. For eksempel gør hun en seriøs indsats for at dække over en veninde, og hun får senere lejlighed til at udrede sine fejltrin.

Romanen er underholdende, og Idas let rodede venne- og venindesituation ser ud til at være klippet fra hverdagen. Måske er der andre der kan genkende Idas usikkerhed og hendes mange spørgsmål til tilværelsen – om drenge, om veninder og om behovet for at kysse sin kæreste.

Camilla Wandahl

Alt om at være pige

Mens alle andre kysser

120 sider

Høst & Søn

Udgivet: 10.02.2017

Målgruppe: 10+

Birte Strandby