Dette er en roman om fire venner der bliver ældre. Det lyder ikke hverken nyt eller ophidsende, men det fungerer ret godt.

De fire venner, Eva, Sylvie, Lucien og Benedict, har afsluttet deres uddannelse og vi møder dem øjeblikket før de drager ud for at forfølge deres drømme. Eva har fået et lovende job i finansverdenen, og Benedict går i gang med en ph.d. der siden skal bringe ham til CERN.

Eva er forelsket i Lucien, men Lucien er ved at afsøge markedet og ikke rigtigt interesseret i hende. Benedict er til gengæld meget forelsket i Eva, men uden held.

Sylvie forsøger at slå igennem med sin kunst, men det går ikke særligt godt, og hun tager forskellige småjobs for at få økonomien til at hænge sammen. Lucien har succes med arrangementer på diskoteker, og så forhandler han stoffer ved siden af. Det kommer siden til at give bagslag.

Eva er karrierekometen. Hun jonglerer med millioner, arbejder 80 timer om ugen på kaffe og junk food, men får hyret en personlig træner til at hjælpe sig med formen:

At ligge på gulvet og svede som et svin under en af de mest tiltrækkende mænd, hun nogensinde havde været inden for en radius af ti meter af, var en del mindre sexet, end man skulle tro.

De fire venner forsøger at holde fast i hinanden, men de er på forskellige stadier i deres liv, og kontakten bliver vanskeligere og vanskeligere. Benedict er den første til at få børn, og det vækker på ingen måde nogen længsel hos Eva:

At få et barn ville være ligesom at købe futures i klodens fremtid og konstant være nødt til at overvåge sin investering uden mulighed for at afdække eller sælge dem. Det var ikke en handel, hun havde lyst til at have i sin portefølje.

Alligevel viser venskabet sig ganske holdbart, da der opstår virkelige problemer. Tyve år senere er de sammen igen, ældre og klogere.

Romanen har hentet træk fra momlit- og kærlighedsromaner, og vores fire personer er søgende, arrogante, sårbare. Konkluderende er Uovervindelig sommer lidt af en page turner, og den leverer en god historie, som man også kan finde det i Eric Segals The Class og i Rona Jaffes Class Reunion.

Alice Adams

Uovervindelig sommer

Oversat af Lærke Pade

311 sider

gads forlag

Udgivet: 2017

Birte Strandby