Signe der sædvanligvis holder til hos politiet i Holstebro bliver sendt til Thisted for at afløse i en periode. Det er hun ret glad for, dels fordi hun så slipper for sin ulidelige chef i nogle uger, og dels får hun mulighed for at træffe sin mors familie, som hendes far ellers har forsøgt at holde væk fra hende.

Tingene fungerer anderledes i Thisted end i Holstebro. Det opdager Signe, da en kvinde forsvinder, hustruen til den lokale præst. Hendes kollega tager det meget roligt, og da Signe opdager blodpletter ved alteret i kirken, glemmer kollegaen at informere rengøringsdamen, der i øvrigt er hans mor, så de første spor kontamineres. Da man senere finder kvindens cykel, tager kollegaen præsten med til findestedet, så han kan identificere den, med det resultat at præsten får ødelagt eventuelle spor ved cyklen. Men Signe er stædig og grundig, selvom hun ikke får den helt store opbakning fra egne rækker.

En gammel bekendt hjælper hende med at afdække andre spor, og hun får i stedet brug for at finde en surfer der holder til i området. Men da han dukker op, er det for sent. Og til præstens kone er der mange forskellige holdninger. Det er umuligt at afgøre, hvem der lyver.

Samtidigt har Signe egne vanskeligheder. Hun har opsøgt sin mors familie og håber, de kan hjælpe hende til at få mere viden om den mor, hun selv mistede i en meget ung alder. Ydermere vil Signes kæreste gerne have et barn, og så langt er Signe slet ikke kommet i parforholdet.

Der er udfordringer nok, men Signe er professionel og ordentlig i den gammeldags betydning af ordet. Undergravet er glimrende som hyggekrimi.

Undergravet

Lone Theils

324 sider

People’s

Udgivet: 2021

Birte Strandby