Henry Storm er nordmand og overbevist nazist. Han belønnes med jernkorset for sin indsats på  østfronten, men han taber troen og forsøger at begå selvmord efter hjemkomsten. Han bliver reddet og beslutter i stedet at bekæmpe nazismen. Under sit ophold ved østfronten har han nemlig erfaret noget om en Wernher von Braun og opfindelsen af en raket der kan afgøre krigen. Den viden må kunne bruges, især hvis det lykkes Henry at få kontakt til modstandsbevægelsen i Berlin.

Sturmbannführer Sorge skal på sin side finde en spion, og det kræver i første omgang, at han rekrutterer en ny medarbejder der kan placeres strategisk og måske allerede har lidt erfaring med spionage. Han har øje på polske Beatrice, der ganske vist har en anden overbevisning end han, men ved at henrette hendes kollega, true hende på livet, og samtidigt sørge for, at hendes lille søn er i tysk varetægt, bliver hun let at rekruttere.

Thrilleren følger disse tre, Henry, Sorge og Beatrice, og det ligger i kortene, at Henry og Beatrice møder hinanden, men at kun en af dem kan vinde.

Der er flere historiske fixpunkter, men også meget fiktion og den spionage der afslørede laboratoriet i Peenemünde kan man finde i en anden udgave i filmen ‘I ørnens kløer’ med blandt andre Liam Neeson og Melanie Griffith.

Det er et dystert miljø der hersker i romanen, som det nødvendigvis må være under en krig. For Henry er det særligt brutalt, han tager stoffer, og det går skidt for de kvinder, han møder på sin bane. Der er mange kyniske karakterer, og et par bødler. Forløbet er roligt, fortællingen minutiøs uden at kede læseren, og det kan blive en fin film.

Ulvefælden

Spionthriller

Aslak Nore

Oversat af Rolf Stavnen

411 sider

Gyldendal

Udgivet: 13.03.2020

Birte Strandby