Den 21-årige gyserforfatter Nick Clausen er nu klar med sin fjerde udgivelse – varulvehistorien ‘Ulm’.
Som i spøgelseshistorien ‘De døde brødre’ er den pæne og lidt kedelige provinsidyl ren poleret overflade.

Peter og hans storebror Steffen er med deres mor flyttet til den lille landsby Ulm. Når man er vant til store indkøbcentre og biografer forekommer Ulm at være verdens dødeste lilleby, men den død der ligger på lur i Ulm er af den mere uhyggelige slags. Døden her er pelsklædt med klør og tænder, der kan rive og flå et menneske i småstykker på et øjeblik.

Peter skal gå i 7. klasse i nabobyens skole og opdager hurtigt at klasseveninden Amalie der også bor i Ulm er en pige man let forelsker sig i, men store problemer trænger sig ind på de unge. Peter føler sig forfulgt, og han er sikker på at en varulv er ude efter hans blod. Amalie er den eneste der tror på Peters påstand om en morderisk varulv, men snart står politiet med flere yderst brutale og uopklarede mord. De to unge får fat i forskellige sølvting for at beskytte sig mod den dødelige trussel, og samtidig forsøger de at afsløre hvem af landsbyens beboere der har varulven gemt i sit indre. Politiet er ikke til megen hjælp, da politifolkene har svært ved at tro på, at en ægte levende varulv er på spil, men mens dødstallet stiger hober beviserne sig op, selvom lovens lange arm viser sig at være stæreblind for de uhyggelige kendsgerninger. Peter og Amalie er sikre på, at de har identificeret varulven, men det viser sig at de tager noget så grusomt fejl. Den menneskeædende varulv er nærmere end havde forestillet sig, og vi får en veloplagt og meget blodig kødflænsende finale på det onde eventyr. Men vogt dig, det er nok klogt at huske en sølvring eller ditto halskæde hvis du skal ud i aften.

Det skal nævnes, at tellerup.dk i samarbejde med bibliotekerne har en lang række af deres gysere, fantasyromaner og børnebøger til gratis download på nettet, bl.a. et halvt hundrede stykker af Dennis Jürgensen.

Ulm
Forfatter: Nick Clausen
155 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg.: 05.04.2010
Jan Vandall