Monstervenner er en ny letlæsningsserie til letøvede læsere i indskoling og på mellemtrinnet. Seriens hovedpersoner er de tre klassekammerater, Vik, Ulf og Vera. Vik er et menneske, Ulf er en varulv og Vera er  vampyr. Alligevel bliver de venner. Deres forskellige baggrunde giver naturligvis nogle udfordringer, og måske er der også en forbindelse til den kendsgerning, at deres klasselærer har stress. Men venskabet trives trods forskellighederne.

Illustrationerne er helsides, farverige og enkle. Vi får et klart indtryk af de tre klassekammerater og deres omgivelser. Bøgerne er generelt underholdende, lidt skør og med en uventet handling der kan motivere til, at man læser videre.

Ulf og den fæle lugt af lig

I begyndelsen er det kun Ulf og Vik, og Ulf har ikke fortalt Vik, at han er en varulv, men det er vanskeligt at skjule, når Ulfs mor giver ham en blodig bøf med på vejen.

I klassen bliver de præsenteret for den nye pige, Vera, der er smuk som en engel. Det er kun Ulf, der kan lugte, at hun stinker fælt af lig, og det er ikke det eneste særlige ved Vera. Vik bliver meget betaget af hende, men måske vil hun dræbe ham. Eller kan så forskellige børn blive venner?

48 sider

Lix 11

Vera og den dødlækre juice

De tre venner har madkundskab. Det er et fag de har meget delte meninger om. Vera kan for eksempel ikke lide mad. Som vampyr foretrækker hun klart blod, og hun får i øvrigt dårlig mave af mad. Vik og Ulf beslutter sig for at lave en joke med Vera, en juice med hvidløg. Det får konsekvenser, men heldigvis ikke fatale.

44 sider

Lix 12

Vik og det gale forsøg

Vennerne skal have natur og teknik. De skal indsamle skrald, og bagefter benytter de lejligheden til at eksperimentere med strøm. Det gør Ulf lidt stresset, og så bliver han til en varulv. Desværre kommer deres klasselærer ind ad døren, mens han er en varulv. Hun får et chok og går ud som et lys. Det kræver en hurtig genoplivning, og heldigvis har ungerne en passende Frankenstein-metode på repertoiret.

44 sider

Lix 11

Monstervenner

Sandra Schwartz

Illustreret af Ki Dalsgaard

Straarup & Co.

Udgivet: 2019

Birte Strandby