En moderne kærlighedshistorie

Jessica skal til bryllup. Et vennepar der har været skilt beslutter sig for at gifte sig igen. Alt er godt, dog med den undtagelse, at Jessica to år tidligere har slået op med brudgommens bror, Jake, uagtet hun stadigt er ret vild med ham – og han med hende. Hun skal være brudepige, og Jake skal være forlover. Gensynet begynder slemt og ender værre. Den lille vennekreds er totalt uforstående, fordi Jessica og Jake holdt deres korte forhold hemmeligt, og situationen er på enhver måde akavet. 

Trods det lykkes det dem at aftale, at de opfører sig normalt til selve brylluppet, og den læser der tidligere har læst kærlighedsromaner ved efter godt 30 sider, at det er et spørgsmål om tid og mængden af udfordringer, inden romanen ender med den store (gen)forening.

Vores to hovedpersoner der ved første møde er tæt på at opføre sig som børn, er ved romanens begyndelse godt oppe i trediverne. Jessica er partner i en techvirksomhed, og Jake er læge. Jessica vil ikke giftes, og hun betragter ethvert tilløb til et tættere samliv som en trussel mod hendes selvstændighed. Det er der naturligvis grunde til, og de afsløres sidst i romanen.

Romanens force er de rappe dialoger, og det faktum at Jessica nærmest er 4. generations feminist. Trods eller måske på grund af en streng opdragelse er hun overraskende seksuelt frigjort og relativt åben, når hun lufter sine hensigter med mandlige partnere. Det gør hende slagfærdig, hendes ordvalg er forbløffende. Her er hverken Tornerose, Snehvide eller Askepot, men en voksen Pippi Langstrømpe.

Uforløst

Kelly Rimmer

Overat af Dorthe Klyvø

355 sider

Flamingo

Udgivet: Juni 2022

Birte Strandby