Roman med seks indeholdte fortællinger:

Seks forfattere er blevet anbragt sammen i Tanzania. Der er sørget for deres ophold, og til gengæld skal de hver skrive mindst en erotisk fortælling, og det gør de så. Med hinanden som hovedpersoner. Som nævnt i titlen har alle novellerne erotik som essens, og det i udgaver der får Fifty Shades til at minde om et bønnemøde i pensionistklubben.

Skønt erotikken er essensen i fortællingerne, er der store forskelle mellem dem. Handlingerne finder sted forskellige steder i verden fra Zanzibar til Norge. Nogle handler udelukkende om erotik, mens andre har flere temaer eksempelvis fortællingen fra Norge, der handler om Kari og Geir. De er kærester, men så dukker Geirs far op, netop hjemvendt fra Afrika med lufthavnswhisky og cigarer, og han er trods al sin jovialitet og strittende livsglæde en forræderisk far, der ikke tøver med at lægge kraftigt an på Kari. Kari lader sig betage og slås med skammen bagefter, mens Geir slås med noget andet.

Forfatterne skiftes til at læse deres fortællinger højt for hinanden og opdager, at tre af fortællingerne har Maggie som hovedperson. Hun er den de andre forelsker sig i, og hun er den, der er døende, men Maggie får ikke selv skrevet noget. Sixten forelsker sig i Maggie, og han fortæller om det med sin historie.

Fastrups bøger er præget af indiskutable litterære kvaliteter, og det er en fornøjelse at læse det flydende sprog. Til gengæld kan man diskutere fortællingernes indhold og værdi for den enkelte, men diskussionen må nødvendigvis munde ud i respekt for det virkelige fortælletalent.

Udfordringen – En erotisk fortælling

Karen Fastrup

197 sider
Rosinante
Udgivet: 04.10.2013
Fås også som e-bog

Birte Strandby