Mr. Geronimo vågner en morgen efter en voldsom storm, hvor

…everything they once were had been devoured by the predatory sky.

Stormen har betydet den ændring for Mr. Geronimo, at han svæver over jorden, når han går. Det gør tingene lidt komplicerede ved sex, men det er ikke det eneste sære ved denne mærkelige historie, der som altid hos Salman Rushdie rummer både rigtige mennesker og en del væsener, som vi ikke sædvanligvis omgiver os med: Ånder og mennesker der har levet for 800 år siden.

Det begynder med Ibn Rushd og hans kæreste, ånden Dunia. Hun har besluttet sig for at leve som menneske, men det virker kun til en vis grad. Hun får mere end tyve børn i løbet af de to år, otte måneder og 28 nætter, parret har sammen. De næste 800 år mødes de ikke, indtil Dunia vækker Ibn Rushd af de døde, fordi de skal kæmpe mod den onde ånd meget belejligt samtidigt med, at Dunia og Ibn Rushds efterkommer Mr. Geronimo opdager, at stormen har givet ham særlige kræfter,.

Magisk realisme og science fiction kombineret med Rushdies filosofiske indgange til såvel menneskelige som magiske sjæle bortset fra at Rushdie ikke tror på sjælen:

From him I take my famous rationalism, also my knowledge that mind and body are one and Descartes was wrong to separate them. Forget the soul. No such ghost in the machine.

Som Rushdies andre værker sprudler romanen uafladeligt, og den bugner af referencer – til Tusind og en nats eventyr, til de store religioner og til filmen Ghost Busters.
Salman Rushdie

286 sider
Random House
Udgivet: 2015