Så har formørkelse (tredie bind af den kollosalt populære Twilight-serie) ramt boghandlerne. Tusmørke-fans har noget at glæde sig til. Forholdene i den hemmelige og magiske del af verden med vampyrer og varulve bliver bestemt ikke mindre dramatiske eller besværlige for den smukke Bella og hendes vampyrkæreste Edward.
Kærligheden mellem Bella og Edward blomstrer stadig, men dødbringende ondskab sniger sig uafvendeligt på ind det lille samfund.

Bella nærmer sig sin studentereksamen og beslutningen om at blive forvandlet til vampyr skal snart føres ud i livet. Bella har mange kvaler med pludseligt at efterlade familie og venner for altid uden forklaring. Samtidig er hun bange for at miste sin bedste ven, varulven Jacob, for varulve og vampyrer har altid været dødsfjender.

Bella søger fortvivlet løsninger på sine nærmest uløselige indre konflikter, da valget af (vampyr)kærligheden helt sikkert vil betyde fraskrivelsen af al familie og alle venner. Bortset fra de enkelte, der bliver forvandlet til vampyrer, så bliver de uheldige mennesker som får kendskab til vampyrerne altid dræbt.
Imens begynder en uhyggelig seriemorders lemlæstede ofre at hobe sig op i den nærmeste storby, Seattle. Vampyrerne forstår hurtigt, at nyskabte vampyrer ude af stand til at styre deres blodrus må være på spil.

Antallet af mordofre vokser eksplosivt, og der må gøres noget inden ‘vampyrpolitiet’ kommer for at udrydde amok-vampyrerne. Det kan nemt koste Bella livet, hvis det bliver opdaget, at hun stadig er et menneske.

Tvungent af omstændigheder indgår Carlisle-vampyr-familie og varulvene en uhellig alliance, da de hver for sig risikerer at blive udraderet af de umætteligt blodtørstige fjender.

Formørkelse fortsætter i bedste Twilight-stil med masser af kærlighedsproblematikker for Bella. Det er bestemt ikke let at være forelsket i en vampyr, især ikke når førægteskabelig sex er fy og sex med en vampyr totalt livsfarligt – samtidig med at fyren udsender de mest uimodståelige feromoner og har en nærmest hypnotisk superevne til at stimulere Bellas sexlyst.
I forhold til de første to bind bliver actionskruen strammet.

Vampyrerne bliver helt menneskelige i deres stræben efter erobringer og magt og indbyrdes krige at eje jagtretten til menneskeblod. Og midt i kaos kæmper vampyren og varulven om Bellas kærlighed.

Men fanskaren må tålmodigt vente med slutningen på dramaet til fjerde og sidste bind udkommer i november – samtidig med seriens anden del Nymåne rammer biograferne.

Twilight 3 – formørkelse

Forfatter: Stephanie Meyer

Oversættelse: Tina Scmiidt
688 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 07.08.09

Jan Vandall