Let læst spændingsroman om tro, magt og kærlighed – den fjerde i serien om Bjørnebanden med vicepolitikommissær Bjørn og hans kollega Vera.

Kollega Vera er stadig på sygeorlov, men presses til at stille til festlig sammenkomst med sine kolleger hos politiet. Vera der har gemt sig i rodet i sit hjem vælger til sidst at gå til festen muligvis trukket af den tidligere partner, Mikkels, forventede tilstedeværelse. Det bliver en forvirrende fest, hvor deltagerne hver især har forventninger om at score andre tilstedeværende blot ikke egen ægtefælle. Særlig aggressiv er den af stoffer påvirkede Veronica, der især jagter Pernilles kæreste. Men også Cecilie og Vera har deres tavse og intense kamp om Mikkel, der på sin side er brændt varm på Vera, der trods sin interesse optræder noget afvisende.

Da det er en fest for politiet, slutter aftenen – meget passende? – med et mord. Obduktionen afslører, at mordet er usædvanligt, måske en art rituel korsfæstelse.

Samtidigt har Veras nabo hanket op i hende, og trukket hende med ind i en sekt, der tror på nærdødsoplevelser som adgang til indsigt. Vera er fra naturen skeptisk, men on/off forholdet til Mikkel påvirker hendes dømmekraft, og på et tidspunkt skal hun selv tage stilling til en korsfæstelse.

Romanen rummer flere temaer: Dels er der mordet og opklaringen. Så er der de to kvinders intense forelskelse i Mikkel, og der er Veras kontakt til sekten. Trods Veras skepsis er hun hurtig til at acceptere sektens ideer, måske fordi hun oppe at køre rent psykisk. Veronica er den personificerede vamp, og Pernille repræsenterer den voldsramte hustru.

Troløs

Christian J. D. Dirksen
289 sider
Forlaget Genspejling
Udgivet: 06.12.2013

Birte Strandby