Trine Trold og Lars Larve er en sød letlæsningsbog (lix: 8) for børn i alderen 4 til 6 år, d.v.s førskolen og 0-klasse.
Handlingen er en klassisk børnefortælling om en lille troldepige og en sommerfuglelarve. En dag finder Trine en larve i sin hule. Den har sat sin hængekøje op og ligger og sover. Trine smider Lars Larve ud, men fortryder alligevel nu hvor vinteren er på vej. Det er imidlertid i helt uproblematisk at have Lars Larve som ven, for Lars er et værre rodehoved, og han kan ikke finde ud af at holde sine ting inden for den streg, som Trine har tegnet på gulvet til at afgrænse Lars del af hulen – og så er han slet ikke så renlig som Trine.
Derfor bliver han smidt ud i den kolde sne. Men Trine savner ham og hans evne til at lave små søde rim ud af alle mulige ord, og hun savner også hans venskab. Så Trine går ud i sneen og vinterkulden og redder ham ind i hulen igen.
Da det bliver forår, bliver Lars meget søvnig, og Trine bliver sur over, at han ikke vil andet end at sove, så han må ud igen. Men denne gang forsvinder han, og Trine Trold bliver meget ked af det, for hun mente det jo slet ikke.
Selvfølgelig ender alt i fryd og gammen, da Lars vender tilbage som sommerfugl.
Bogen om Trine og Lars er en såkaldt legelæsningsbog. Den er næsten udelukkende skrevet i korte hovedsætninger med kun en snes to-ledede sætninger. Det er meningen at barnet efter at have fået læst historien skal kunne læse med og lege at han/hun selv kan læse.
Går man på nettet på www.legelæsning.dk, kan man finde mere legemateriale til bogen. Der er alfabetsange og forskellige stavelege. Man kan også printe nogle sider med tegninger af Trine og Lars, lege med et alfabetspil og få det første kapitel læst op. Desuden kan bogen fås som e-bog. Alt i alt er det en sød og lærerig interaktiv gave til de små læsestartere.
Forfatter: Josefine Ottesen
Ill.: Naja Schønemann
48 sider
Forlag: Høst & Søn
Udg.: 21.08.2012
5 glober