For fem uger siden kom Bodil El Jørgensens seneste bog i hendes morsomme serie om Julius og Pæremadsen, og nu ligger Jørgensens 11. børnebog – kåret til vinder af Gyldendals store konkurrrence for børnekrimibøger – ‘Tredje time efter midnat’ – hos boghandlerne.
‘Tredje time efter midnat’ er en absolut værdig vinder. Den er en både spændende, morsom og i høj grad underholdende krimi for større børn. Hovedpersonerne er 12-årige Esmaralda og hendes fætter og klassekammerat Igor. Børnene har fulgtes siden børnehaven, og nu er de henholdsvis journalist og fotograf på deres skoleblad. Igor er computernørd og ivrig fotograf medens den udadfarende Esme vil være journalist og har en ukristelig vane med at rode sig ind i alle mulige og umulige situationer – og er smart nok til at rode sig ud af de fleste.
Esme leder konstant efter mysterier og spændende historier til Øgadens Skoleblad. Da hun finder en taske med rollespilsudstyr i en affaldscontainer og observerer skumle mænd der om natten lægger mystiske pakker i et kaninbur på deres legeplads er scenen sat for en både spændende og farligt eventyr. Esme går ikke af vejen for at snige sig ud i den århusianske nat for at undersøge sine mistanker om forbryderiske forehavender, og hun er god til at overtale Igor til at følge med.
Esme finder ud af at nogle rollespillere både laver indbrud og sætter ild på om natten, og rigtig livsfarligt bliver det da det viser sig at disse forbrydelser leder frem mod kidnapningen af en amerikansk milliardærdatter. Det kræver både mod, fantasi og sammenhold for børnene at opklare og overleve mødet med forbryderne.
En rigtig god ting i forbindelse med Esme og Igors neglebidende eventyr er, at det kun er første bind i en planlagt serie på seks bind. Anden omgang ‘Mysteriet om de tavse børn’ er planlagt til udgivelse i efteråret. Det er rigtig spændende og morsom børnelitteratur med et par friske og initiativrige unger, det skal live en ren fornøjelse at møde i flere eventyr.
Forfatter: Bodil El Jørgensen
Tegninger: Lars-Ole Nejstgaard
168 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 17.06.2010
Jan Vandall