Den syttende krimi med kommissær Banks og hans kollega og ekskæreste Annie Cabbot i hovedrollerne, og denne gang er projektørerne ikke rettet mod Banks først og fremmest men mod hans datter, Tracy.

Det er en udmærket krimi med et bredt udvalg af de til genren hørende elementer: Mord, bestialsk mord, bortførelse, hårde stoffer, organiseret kriminalitet og et par gorillaer, hvoraf den ene har sadistiske tilbøjeligheder, og har specialiseret sig i at hjælpe folk af med de informationer, de ikke selv velvilligt stiller til rådighed.

Der er masser af spændingsbølger på flere planer, men i modsætning til blandt andre Mørkespil og En personlig sag fra henholdsvis 2011 og 2010 (begge anmeldt på bogvægten.dk) er ’Tracy’ en anelse langtrukken trods de hyppige skift mellem de forskellige hovedpersoner.

En kvinde henvender sig på politistationen for at tale med Banks. Banks er i USA, og det tager hans kollega noget tid at få ud af kvinden, at hun har fundet en pistol i sin datters besiddelse, og nu ved hun ikke rigtigt, hvad hun skal gøre. Resultatet bliver, at politiet rykker ind i kvindens hjem og desværre går der panik i aktionen, og en mand bliver dræbt. Kommissær Banks datter indblandes og stikker af sammen med den mand, der angiveligt ejer våbenet, og lige pludselig er det ikke kun en sag om ulovlig våbenbesiddelse. Annie Cabbot involveres også, og det får fatale følger. Da Banks lander i England, er hans kollega i koma og hans datter forsvundet. Bag alle problemerne sidder en bagmand og hans skruppelløse håndlangere, men Banks er manden der løser problemerne.

Peter Robinson

Oversat af Poul Bratbjerg Hansen

336 sider

Rosinante

Udgivet: 2012