Børnebog om Tork der født på et hotelværelse og som har gået i skole i 14 dage, hvilket har været nok til at lære bogstaverne A, B og E samt to lettere regnestykker. Han indleder sin karriere med at bruge sin tillærte viden og skrive ABE overalt på den bondegård, hvor han arbejder, selv på fårene.

Tork går rundt for sig selv og laver små sange, indtil han møder hesten. Det er Torks hensigt at bruge den sidste maling til at skrive ABE på hesten, men den understreger, at den hedder hest, og beviser at den kan regne, endda bedre end Tork. Hesten indrømmer beskedent, at den er den dygtigste hest i hele verden, og sammen tager de to ud på færd og lige ind i en farlig skov, men de bliver ikke bange.

Der er flere fortællinger om Tork og Hest. De åbner et rejsebureau, hvor Tork fortæller om fremmede lande, mens kunderne spiser flækkede gulerødder med indlagt græs, og de er udsat for, at en rig mand stjæler Hest og fragter ham hjem til sit landsted med 800 værelser og golfbane med 32 huller. Heldigvis befrier Tork ham igen.

Der er også historier om en togtur til Frankrig, hvor græsset er særligt tykt, og der er en historie om, hvordan Tork flyver og bliver kæreste med en prinsesse. Fælles for historierne er, at de slutter, når de har varet længe nok. Der er ingen pædagogiske optakter til moralske dilemmaer eller forældretilpassede slutninger.

Illustrationerne er som historierne: Anarkistiske og eksperimenterende rettet mod et publikum mellem tre og otte år.

Louis Jensen

Illustreret af Pia Halse

52 sider

Forlaget Alfa

Udgivet: 02.10.2012