Tigre og tatoveringer er baseret på biograffilmen af samme navn. Det er en meget underholdende fortælling der skiller sig ud fra andre børnebilledbøger. Den lille pige Maj bor hos sin onkel Tato-Sonny i hans kombinerede lejlighed og tatoveringsbutik. Onkel Sonny er en stor rockerlignende fyr, kronraget  med stort rødt skæg og masser af tatoveringer, og selvom han hver dag siger til Maj, at han vil finde en rigtig familie til hende bliver det aldrig til noget, for trods sit udseende er han en rigtig sød og kærlig fyr som er meget glad for Maj.
En dag kommer en rigtig rocker for at blive tatoveret. Mens rockeren falder i søvn og onkel Sonny benytter lejligheden til at se en fodboldkamp i fjernsynet tager Maj tatoveringsmaskinen og illustrerer hele rockerens ryg med sine egne tegninger af feer, nisser og andre børnebilleder.
Da Sonny ser Maj billeder bliver han bange, og han skynder han sig at flygte ud på landet sammen med Maj. Her støder de på et cirkus med tigertæmmeren Tutter og klovnen Sigurd. Tato-Sonny og Tutter bliver glade for hinanden og Maj bliver jaloux. Hun stikker af og tager hjem. Med tigerens hjælp finder Sonny og Tutter alligevel frem til hende, og til slut ser det ud til at Maj alligevel får den rigtige familie hun har ønsket sig – og rockerne viser sig at være eget begejstrede for Majs tatoveringer.
Undervejs på sin tur har Maj mødt både feer, lygtemænd og talende dyr. Tigre og tatoveringer er en herlig og kærlig historie med virkelig gode og farverige tegninger og der er masser at tale om på hver eneste side, mens man læser historien for de små. Jeg kan absolut give denne usædvanlige og herlige billedbogsfortælling min bedste anbefaling, den har en fantasifuld, sød og lidt spændende historie og på billedsiden er den virkelig fremragende.
Tigre og tatoveringer
Tekst og ill.: Karla von Bengtson & Anne-Marie Donslund
64 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 14.09.2010
Jan Vandall