Roman om hykleri og ærlighed i tiden efter 2. verdenskrig. Fem forskellige stemmer fortæller om det samme liv fra hver deres vidt forskellige vinkel. For Nick er tilværelsen mest en kamp for at få lov til at leve det liv, hun foretrækker i et miljø, hvor man skal opretholde en facade. For Helena er det vigtigt at leve sammen med den mand, hun elsker, Daisy er en vinder, og for manden Hughes betyder Nick alverden, mens drengen Ed der næsten forsvinder i den ustabile familieharmoni stræber efter helt andre værdier.

Vi begynder med Nicks nye tilværelse i ægteskabet med Hughes, der er kommet tilbage efter krigen. De er glade for hinanden, men Nick har vanskeligt ved at finde sig til rette i rollen som husmor. Nicks kusine Helena flytter for at gifte sig med en mand, der efter sigende har en drøm. Og her skilles de to veninder for første gang fysisk og mentalt. Under en senere ferie i Nicks barndomshjem, Tigerhuset, finder Helenas søn Ed og Nicks datter Daisy, et maltrakteret lig af en tjenestepige. Rygtet går, at pigens arbejdsgiver er morderen, men sagen forfølges ikke længe. Senere følger et andet mord og et mordforsøg som en slags udløber af det første, og den gode ramme om livet – Tigerhuset – viser sig også at have fostret psykopatiske træk hos et familiemedlem.

Romanen der uskyldigt begynder med den unge piges drømme og raffineret ender med psykologisk drama formidler smukt en historie om mennesker og deres påvirkning af hinanden, og man kan finde både gnister der henleder tanken på Mrs. Dalloway af Virginia Wolf og på William Faulkner og det forkrøblede sydstatsmiljø, man møder i flere af hans romaner.

Oversættelsen er flydende og behagelig læsning men kunne gerne have lånt den danske – sangbare – tekst til sangen: On the Street Where You Live.

Liza Klaussmann
Oversat af Kirsten A. Nielsen
370 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 20.08.2012