Crazy Christmas Cabaret var omtrent så crazy, som den plejer at være. Tydeligvis inspireret af Brexit og Boris Johnson, og ikke upåvirket af ham med håret fra den anden side af dammen, men baseret på Dumas’ De tre musketerer, skønt den gode Vivienne McKee indrømmede, at der var ændret lidt et par steder, i begyndelsen, midten og slutningen.

Udover den politiske inspiration ville dette års cabaret også tage særligt hensyn til LGTB-bevægelsen der var rigt repræsenteret i det franske aristokrati. Derimod blev der ikke taget hensyn til de frivilllige, og man kan måske endda diskutere, om begrebet ‘frivillig’ har andre betydninger i Glassalen, når Crazy Christmas lukker op for vanvid uden tøjler.

Vivienne McKee spillede selv den onde Milady, David Bateson var den beregnende Rich Perv, og Andrew Jeffers spillede ikke overraskende The Dame, damen over alle damer, der blev introduceret med musikken til ‘There Is Nothing Like a Dame’ og sejlede ind på scenen i rober som verden aldrig har set magen til – denne gang med mere glimmer.

Og således løb The Three Brexiteers over scenen med god brug af musikken – Springtime for Boris and England – og med kraftig inspiration fra både Beatles og Monty Pythons: Nobody expects the Spanish Inquisition.

Milady og Rich Perv gør deres yderste for at forhindre, at dronningens diamanthalsbånd krydser kanalen, men med de brave musketerer og især d’Artagnans hjælp kommer Anne of Austria – spillet af the Dame alligevel til at bære smykket til kongens bal.

Publikum kender historien, men der er mange nye, platte vitser:

What is a nice boy like you doing in a dirty mind like mine?

Der er sære oversættelser: Je t’adore = Shut the door og politiske referencer: It is a politician’s prerogative to change his mind.

Og der er nye roller på scenen, gule veste, Trump og Johnson – og gamle: Captain El Signor, der minder forbløffende meget om van Helsingør fra tidligere forestillinger.

Desværre er der ikke nogen fotos fra forestillingen. For de tilskuere der måtte finde på at trække en smartphone frem og fotografere vil blive … tortured with the rack and executed by the guillotine.

All for fun and fun for all!

The Three Brexiteers

Crazy Christmas Cabaret

2019

Glassalen, Tivoli