Endnu engang er det lykkedes Frederick Forsyth at sende en superthriller med fart, tempo og spænding ud i verden. Som altid gennemresearchet og med troværdige faktaoplysninger. Skulle man rette en ganske svag kritik mod romanen, så er det, at den ikke er helt så nytænkt som andre af Forsyths foregående romaner. Faktisk kan man finde flere ligheder med både Sjakalen og medDjævlens alternativ, men det er stadigt en god thriller af den slags, man er tilbøjelig til at læse i et hug.

Ligheden med Sjakalen findes blandt andet i det faktum, at det drejer sig om jagten på en enkelt mand, men hvor man i førstnævnte roman følger Sjakalen, så er det her jægeren, man følger. Han hedder Kit Carson, kaldet The Tracker, og kommer fra den amerikanske efterretningstjeneste. Til at hjælpe sig har han unge Ariel, der er autist og hacker.

Manden, der skal findes, er på The Kill List, en liste over de største trusler mod verdensfreden. Listen ajourføres ikke overraskende af ansatte i Det hvide Hus. Den eftersøgte kaldes Prædikanten og med sine taler på nettet påvirker han unge mennesker til at dræbe vestlige personligheder. Prædikanten udnytter moderne teknologi effektivt, og hans online-tilstedeværelse kan ikke spores.

Carsons opgave er derfor at finde og dræbe Prædikanten. Det bliver forventeligt en usædvanlig vanskelig opgave bare at skulle afsløre mandens identitet, og senere bliver det en kamp på liv og død.

Romanen indledes med nogle overraskende mord, scenen fylder det meste af verden til lands, til vands og i luften, og rollebesætningen er international incl. svenskere og en dansker.

The Kill List

Frederick Forsyth

318 sider

Bantam

Udgivet: 2013

Birte Strandby