Kim Harrison er sononym for den 46 årige amerikanske forfatter Dawn Cook, de har skrevet en lang række populære fantasyromaner. Harrison har foreløbigt skrevet 11 bøger i serien The Hollows, som er planlagt til at omfatte ialt 13 bind.
Det første bind, Heksejagt, er en både spændende og morsom fortælling om den unge heks Rachel Morgan. Historien foregår en smule ind i fremtiden. Der har været en verdensomfattende virusepidemi. Genmanipulerede vira var undsluppet fra den militære forskning, og en stor del af verden befolkning var gået til grunde. Efter sygdommene var blevet bekæmpet, dukkede alle de væsner op, som hidtil havde levet i det skjulte blandt menneskene: Vampyrer, hekse, alfer, feer, varulve osv. Epidemierne havde medført, at der nu var ca. lige så mange af de ikkemenneskelige som af mennesker, så de havde afsløret deres eksistens og levede nu side om side med menneskene, selvom man i stor grad holdt sig til sine separate boligkvarterer.
For ikke at de ikkemenneskelige skulle kunne overtage hele biksen, er der blevet oprettet to lovorganer: Federal Inderland Bureau styret af mennesker og stod for alle former for lovhåndhævelse i USA, og Inderland Security, der gjorde de samme for de ikkemenneskelige.
Rachel Morgan er agent i I.S., men hun er meget upopulær hos chefen for sin antiautoritære holdning, selvom hun er en meget dygtig agent. Det hele starter med at Rachel forlader I.S. sammen med vampyragenten Ivy og alfeagenten Jenks for at starte en slags privatdetektivbureau. Det medfører imidlertid at I.S. chefen udsætter en pris på Rachels hoved, og hun bliver jagtet af en lang række dødspatruljer.
Det er for meget at forklare mere om det fantastiske univers, som Kim Harrison her har opbygget, men det er alt andet end kedeligt. Det er simpelthen en superb historie. Velskrevet, humoristisk og fyldt med spænding og overraskelser. Jeg er spændt på, om Harrison kan holde dampen oppe gennen de tusindvis af sider serien omfatter, men den er meget populær i USA, og det første bind er i hvert fald en rigtig god appetitvækker til resten af af serien. Selvom de overnaturlige figurer, som optræder i historien, er kendte, så får Harrison sat dem ind i en forfriskende ny samenhæng, der er ganske anderledes end vi er vant til det fra de sædvanlige fantasyromaner. Man kan kun se frem til de næste udgivelser.

The Hollows #1. Heksejagt
Forfatter: Kim Harrison
Oversættelse: Bjarne Skovlund
640 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg.: 13.06.2012
5 glober
Jan Vandall