Børnebog om to små drenge, tandfeen og et tandfeproblem

Luiz og Romeo er de to små brødre, denne bogs hovedpersoner. Luiz har fået sin første rokketand, og med lidt hjælp fra Romeo får han tanden ud. Derpå afventer han besøget fra tandfeen, der nok vil give ham en mønt for tanden. Han er lige ved at falde i søvn, da der kommer besøg – og det er ikke tandfeen. Det er noget med pels og kløer. Et pelset monster.

Først da monstret er væk, dukker tandfeen op, og hun har et problem. De to brødre beslutter sig for at hjælpe hende med at finde de tænder, monstret har hugget fra hende – og måske få monstret til at lægge stilen om og ikke stjæle tænder. Så de begiver sig på en lille rejse.

Illustrationerne er farverige og enkle. Der er syv – otte stykker af dem, et par af dem er lidt uhyggelige, men de fleste er harmoniske og positive billeder af de to små drenge.

En sød, lidt anderledes historie om en gåde, en tandfe der behøver hjælp, og et lille eventyr. Monstrets sande identitet er bogens største gåde, og de ledsagende billede bogens mest interessante.

Der er en del spænding forbundet med jagten på monstret. Ungerne er engleagtige og meget fornuftige. 

Drengene har brasilianske rødder og det har ligeledes tandfeens konkurrent. Det giver et eksotisk skær over bogen, der fint kan læses for børn i fire-fem års alderen, da de fleste elementer i bogen vil være velkendte.

Mørke væsner 1

Tandtyven

Laura Helena P. da Silva

67 sider

Krabat

Udgivet: 2021

Birte Strandby