13 meget uhyggelige historier, i hvert fald de tre: Tandfeen tryller, Hundemad og Lærestreg. De er bearbejdet for læsere på mellemtrinnet, men har nogle ret fede gysereffekter, som andre også kan nyde, men måske ikke lige før sengetid. Illustrationerne er blyantstegninger, og de er glimrende til at understrege uhyggen.

Tandfeen tryller

Bog 3

Thomas er irriteret over, at hans lillesøster på 10 stadig tror på julemanden, alfer og feer. Deres forældre går helt med på tanken, når lillesøster takker julemanden for alle gaverne, og Thomas føler det som sin pligt at få udryddet nogle af de overnaturlige væsener, selvom hun bliver ked af det.

Da hun taber en tand, beslutter Thomas sig for at få aflivet tandfeen en gang for alle. Men han er heller ikke klar over, hvilke kræfter han er oppe imod.

Hundemad

Bog 4

Tanja ønsker sig en kattekilling og udvandrer i vrede, da hendes forældre ikke vil lade hende få en. Hun havner i skoven, hvor der bor en gammel dame med en hel masse katte. Hun har oven i købet en killing, som Tanja må få. Der kommer flere katte til, da det nærmer sig spisetid, og Tanja lover at hjælpe den gamle dame med at fodre de mange, mange katte. Det er nogle meget sultne katte, og da Tanja kommer hjem til sig selv ønsker hun sig ikke længere en kat, men en hund, en irsk ulvehund.

Lærestreg

Bog 5

Chris slår græs, for det siger hans far, at han skal. Pludselig dukker der der en dreng op i nabohaven. Han er flyttet ind i huset og har tydeligvis langt friere rammer, end Chris har. Chris går med hjem til ham. Der er rodet og beskidt i hjemmet, men drengen finder en pizza, og de spiller et blodigt videospil. Hans forældre ser de ikke noget til, men Chris kan høre hans mor, der ligger syg i et værelse i huset. Det er lige før, det bliver lidt Psycho-agtigt, og Chris er ikke helt sikker på, om han vil tage imod drengens tilbud og at give Chris’ forældre en lærestreg.

13 historier

Jakob G. Madsen

Illustreret af Mia Marie Overgaard

44 sider

Lix: 14 – 15

Vild Maskine

Udgivet: 2020

Birte Strandby