Der findes ikke én opskrift på det gode liv eller den gode ungdom. I bogen ”Taler til ungdommen” giver 26 kendte danskere deres bud på gode råd henvendt til en ung. Tanken er, at den unge læser herigennem kan stifte bekendtskab med forskellige bud på gode råd og personlige erfaringer fortalt med voksenbriller. Hver af de 26 kendte bidragsydere har skrevet et bidrag ud fra tanken om, hvad de selv ville ønske, at nogen havde fortalt dem, da de var ung. Bogen er perfekt til studenten, som julegave til teenageren eller en ung, der skal flytte hjemmefra.

Bidragsyderne kommer fra mange forskellige fag – her er alt fra en sportsstjerne, journalister, en præst, en filosof, en læge, skuespillere, en kunstner, en iværksætter, en politiker og tv-værter. Den unge læser kan både møde nogle, som med garanti vil være velkendte og navne, der klinger nye og ukendte. Men fælles for alle 26 bidragsydere er, at de i den bredere offentlighed er kendte og respekterede for deres virke. De rummer en stor mangfoldighed med deres vidt forskellige tilgange til livet. Nogle befinder sig selv først i livet, mens andre er godt oppe i årene. Størstedelen er etnisk danske, og andre er danske med anden etnisk herkomst. Her er både kvinder og mænd, heteroseksuelle og homoseksuelle. Mangfoldigheden er stor! Alle deler beredvilligt ud af deres personlige erfaringer, gode råd og hemmeligheder fra voksenlivet i små tekster til den unge læser.

“Taler til ungdommen” er en forfriskende og opløftende samling tekster skrevet til den unge læser. Et bredt udvalg af kendte danskere har fået frie rammer til at udtrykke sig og give deres besyv med til unge mennesker, der er på vej ud i livet. Der kan ikke drages én endelig konklusion efter endt læsning. I givet fald må konklusionen netop være, at vi mennesker ser vidt forskelligt på livet og på, hvordan man bedst udnytter den gave, man med det har fået givet. Bidragsyderne minder den unge læser om at turde; at være i nuet og nyde livet. Her er påmindelser om, at man skal sætte sig mål, være stræbsom og ambitiøs. Familien skal nydes og værnes om ifølge mere end én. Et par bidragsydere minder om værdien ved at rejse ud og gøre erfaringer. Men bogens tekster er også praktiske og konkrete. Her er råd om økonomi, film der sætter spor og en reminder om at værdsætte vores SU-system. Jo, ”Taler til ungdommen” kommer vidt omkring. Det gør den overordentligt godt og veloplagt. Bogen lever 100% op til undertitlen: ”Hemmeligheder, opsange og gode råd fra 26 markante danskere”. Stor anbefaling herfra!

Taler til ungdommen

Undertitel: Hemmeligheder, opsange og gode råd fra 26 markante danskere

Forfatter: Diverse bidragsydere

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag

137 sider, indbundet

Udgivelsesdato: 7. 11. 2017

Anmelder: Nønne Lønne Votborg