Vi er i et land med syv kongedømmer, der altid er i krig med hinanden i forskellige konstellationer.

En del af befolkningen er talentianere, d.v.s. de er i besiddelse af et specielt talent, som kan udvikles. Man kan have talent for alt muligt fra fredelige kunstneriske eller videnskabelige sysler til de mere drabelige som bueskytte eller sværdfægter – eller være som Katsa, en helt ekstraordinært talentfuld dræber.

Det nittenårige dræbergeni er niece til kong Randa og ansat som hans bøddel og hævnende dødsengel. Siden hun som otteårig slog en lidt for nærgående slægtning ihjel, har kongen udnyttet hendes evner som ustoppelig kriger. Hans fjender bliver slået med rædsel, når han truer med at sende Katsa efter deres hoveder.

Efterhånden opdager Katsa, at hun bliver misbrugt af kong Randa. Det er langtfra alle, der har fortjent hendes blodige hævnbesøg, men det er det rene selvmord at sige kongen imod.
Der er stor uro i landet. Faren til en af kongerne er sporløst forsvunden. Katsa bliver venner med den forsvundnes sønnesøn Po, der forsøger at skjule nogle af sine talenter for ikke at blive et oplagt attentatoffer. Det er livsfarligt at besidde evner som sætter en prins i stand til at være konkurrent til en trone.

Katsa opretter en undergrundsorganisation, Netværket, der skal hjælpe de ulykkelige og som regel uskyldige ofre for kongerne vilkårlige forfølgelse, og hun og Po bliver klar over, at en af kongerne er i besiddelse af dødsensfarlige særevner meget mere magtfuld og meget meget ondere end det glansbillede af positiv godgørenhed, han viser ud ad til. Der er lagt op til drabelig kamp i den evige strid mellem de gode og de onde i næste bind.

Talentian 1
Katsas fortælling
Forfatter: Kristin Cashore

Oversat af Bjarne Skovlund
213 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg.: 05.09
Jan Vandall