Tim er en ulykkelig lille mus. Han har to problemer. Hans hale er for lang, og så er han bange for vand. Det hjælper ikke rigtigt, at hans far, Bent, fortæller ham, at han skal være stolt af sin lange hale, og i svømmetimen i skolen bliver det jo åbenlyst for hans klassekammerater, at han er bange for vand. Kammeraterne kalder ham tabermus og tudemus, og derfor er Tim ulykkelig.

Men da musene går hjem fra skolen, balancerer klassekammeraten Tom – den værste af mobberne – ud på en bro og falder i vandet. Han plejer ellers at være god til at svømme, men nu er han ved at drukne. Tim tænker hurtigt og bruger sin lange hale som redningstov. Tom bliver hevet op ad vandet, og herefter er der ingen der driller Tim med hans hale.

Teksten fylder ikke så meget, til gengæld kan man finde hele historien og mere til i de store farverige billeder, der viser både Tim, hans stolte far, svømmetimen og alle de andre mus. Den unge læser/lytter vil sikkert kunne genkende miljøet på illustrationerne – hjemmet, skolen, svømmetimen – bortset fra, at alting jo er meget større, når man er en mus. Også Tims vanskeligheder med at acceptere sit udseende og hans angst for vand kan være velkendt for en ung læser.

Af den ikke overraskende morale kan man lære, at Tim trods sine åbenlyst uheldige egenskaber er lidt af en heltemus, og så venter man måske lidt længere med at råbe tabermus eller tudemus, næste gang en mus skiller sig ud fra mængden.

Tabermusen Tim

Mette Egelund Olsen

Illustreret af Lea Letén

36 sider

Vild Maskine

Udgivet: 20.02.2018

Birte Strandby