Så er der gys for kendere!

Den betagende spændingsopbygning og den snigende understrøm af ondskab i Syge sjæle fanger læseren, så man sidder med tilbageholdt åndedræt og en puls på 800 de første 332 sider. Trods den lange spændingsopbygning, der i de fleste andre gysere ender med, at gassen går af ballonen, så slutter Syge sjæle totalt uventet, overraskende – og uhyggeligt.

I gysene kan man finde både Hitchcock, Stieg Larsson og Stephen King, og filmen Gaslight med Ingrid Bergman rumsterer også i et hjørne af thrilleren.

Lukas vender hjem til sin fødeby, Kristianstad. Han har ikke været der i mere end ti år, og det er der en grund til. Da han gik i gymnasiet forsvandt to kvinder fra byen. Simpelthen forsvandt for aldrig siden at blive fundet. Lukas forsvandt efterfølgende men dukkede op igen, stærkt kvæstet efter tortur. Hans hukommelse fra tiden hvor han var væk, er forsvundet for evigt, men Lukas har alligevel et ønske om at undersøge, hvad der skete dengang, og måske finde ud af hvad der er sket med Fanny, den ene af de to forsvundne kvinder, for alle – også politiet – er enige om, at de tre bortførsler hænger sammen.

To andre centrale hovedpersoner er Anna og David der nyligt er flyttet til Kristianstad fra Stockholm. De har købt den gamle præstegård, og de venter barn. Alt burde være ren idyl, men der er noget galt med Anna. Hun ser syner. Det mener David i hvert fald, at hun gør. Anna er mere bekymret for, om David nu tror, at hun har psykiske problemer. Men hun så et kors ude i haven, selvom det er ikke hende der har sat ild til det træ der brændte.

Gamle forbrydelser får indflydelse på nutiden, og måske kan nogle af mordmotivationerne undre – men det kommer man først i tanker om et par dage efter, at gyset har lagt sig.

Kristina Ohlsson

Syge sjæle

Oversat af Lilian Kingo

334 sider

Modtryk

Udgivet: 2016

Birte Strandby