Mary fejler alt muligt, hun er svagelig, har kroniske smerter og bruger penge hun ikke har på sære kure. Den seneste kur, PAKing, viser sig at være effektfuld, hun får det bedre, men terapien koster kassen. Derfor søger hun flere jobs, så hun kan fuldføre den mærkelige og meget effektive kur.

Men det er ikke kun kuren der er mærkelig. Et jobinterview udvikler sig, og en af samtalerne handler om Marys totale mangel på indsigt i film og kendisser. Hun kan huske at have set et par minutter af Citizen Kane, men husker ingen andre film, og hun har ikke det fjerneste kendskab til nogen skuespillere. Den uvidenhed er en af de ting der gør hende kvalificeret til et meget specielt job: Hun skal være emotionel  kæreste med en berømt skuespiller/instruktør, Kurt Sky. En anden pige har rollen som moderlig kæreste, og der er en vred kæreste. Hvad angår sex, så er der et særligt team der tager sig af det. Kurt har langsigtede planer for sit kæresteeksperiment, han er vildt rig, og han keder sig. For Mary betyder det en løsning på hendes massive økonomiske vanskeligheder, og hun vil kunne fortsætte sin terapi.

Mary er jeg-fortæller i romanens første og sidste del. Hun udvikler sig langsomt under forløbet, både det faglige og det terapeutiske, og samtidigt får læseren et indtryk af, hvad det er for en barndom, hun lægger bag sig.

Catherine Lacey har et klart blik for tilværelsens små og store absurditeter, og så kan hun skrue en historie sammen, så man læser den med fryd, selvom den i sin grundessens nærmest er noget syret.

Svar

Catherine Lacey

Oversat af Brian Dan Christensen

328 sider

Turbine

Udgivet: 05.09.2019

Birte Strandby