Ovre ved Vesterhavet er det åbenbart moderne med strikkede støvlekraver til gummistøvlerne! Om det bliver en trend der spreder sig vil vise sig, i hvert fald har forfatter og forlag til denne bog her gjort en indsats for sagen, og hyggeligt ser det ud.

Bogen er indbydende og flot fotograferet, der er tale om støvlekraver til både korte og lange gummistøvler, som her præsenteres i alverdens forskellige mønstre og farver. Opskrifterne er lette at gå til og der er sværhedsgrader fra begyndere til meget rutinerede strikkemestre.

Du kan finde mønstre med glatstrik og ribstrik, striber og påsyede mønstre, enkel mønsterstrik og mere udfordrende mønstre som tofarvet rib, mønstermasker og flerfarvestrik.

Alle er dog strikket i det samme garn: Strømpegarn. Hvilket nok er en fordel, hvis mudderet når op til kraven på støvlerne, da garnet tåler vask. Måske dog også en lille smule kedeligt, man kunne jo godt forestille sig støvlekraver i alverdens andre materialer, hvis man fx er bymenneske og ikke færdes i så meget mudder.

Man kan ikke sige andet end at forfatteren er gået all in på at udforske mulighederne i at strikke en støvlekrave. Der siges i forordet at en støvlekrave luner, og det kan man jo godt forestille sig, det giver jo nærmest en udvendig termostøvle effekt omkring. Hvis det virkelig skulle varme mon dog så ikke at kraven skulle komme som forlængelse af et par strømper i støvlen.

I sidste ende er kraven dog nok mere til pynt, og om disse kraver pynter må være op til den enkeltes smag at vurdere. Bogen præsenterer rigeligt med ideer, som er inspirerende og lægger op til at hver kan designe sin helt personlige version af en støvlekrave ud fra bogens opskrifter og nogle simple ændringer af form og farve. Eller to. Det er nemlig sådan at alle kraver er strikket dobbelt, således at man kan vende kraven og bruge modsatte side, hvis man trænger til forandring.

Perfekt fx til strikkefolk der er trætte af at strikke strømper og har en masse rester liggende, eller andre strikkere som synes der skal til at ske noget nyt og utraditionelt på strikkepindene.

Pia Frandsen

Strikkede støvlekraver

83 sider

Turbine

2017

Gitte Sander