Been there.

Done that.

Smashed it!

Storm er en biografi markeret af biografiens værste karakteristika: Rigelige detaljer, men det er også historien om en dreng/mand, der er kommet vidt omkring fysisk og mentalt – ofte i sin søgen på fællesskaber: Bandidos, grupper af militante islamister og PET.

Tiden som PET-agent har man kunnet følge i Jyllands-Posten fra den 7. oktober 2012.

Fra et barndomshjem med en voldelig stedfar, en boksesucces der ikke interesserer familien, det første røveriforsøg som 12-årig og en tur over Tvind lander Storm hos Bandidos. Han sætter pris på fællesskabet, og indtjeningen kommer hovedsageligt fra kriminalitet, blandt andet smugling. På et tidspunkt er han med til at banke en udsmider sønder og sammen. Han får det dårligt med episoden og begynder at søge en mening og en gud. Det kan Bandidos ikke levere, men det kan islam, og Storm konverterer. Han ikke blot konverterer, han lader sig omskære, og så bliver han i øvrigt mere rabiat end de fleste muslimer. Eksempelvis giver han den som wedding crasher ved et muslimsk bryllup, fordi der serveres øl.

Storms særligt revolutionære udlægning af islam bringer ham rundt i verden, og han får venner med samme holdning som han selv blandt andre al-Qaeda lederen al-Awlaki. PET kontakter ham flere gange, men han afviser dem, indtil han pludselig mister tilliden til islam og Koranen. Så lader han sig værge – hjulpet på vej af bacon og øl – og er også den, der blandt andet sørger for, at CIA kommer på sporet af al-Awlaki. Al-Awlaki bliver efterfølgende dræbt af amerikanske droner sammen med syv andre mennesker.

Bogen slutter, da Morten siger farvel til PET.

Biografien er troværdig, og handlingsforløbet sandsynligt. Og hvis informationerne om PET og CIA står til troende, og de faktisk likviderer terrormistænkte uden rettergang, så rummer bogen opgaver for vores retssamfund.

Carsten Ellegaard Christensen

Orla Borg

Michael Holbek Jensen

288 sider

Jyllands-Postens Forlag

Udgivet: 14.01.2013