Truls er en sød dreng, der gør som det forventes af ham, hvad enten det farens forventninger til Truls’ cellospil, eller det er klassekammeraten Kathrine der bestemmer farten. Molly er alt det modsatte. Hendes mor er død, og hendes far i fængsel, og da hun lander i samme klasse som Truls er hun på forhånd negativt stemt overfor forholdet til plejeforældrene og til klassekammeraterne. Desuden er hun belastet af en gammel gæld, som hun pådrog sig mens hun opholdt sig på børnehjem. Hun har brug for hurtige kontanter, og hvad er mere nærliggende end klassekassen? Molly tiltrækker problemer som en magnet, men Truls er lidt forelsket i hende, og vennen Amir opdager ved et tilfælde, at Molly kan blive den sangstemme, de mangler i deres nystartede band.

Kathrine derimod gør sit yderste for at gøre livet surt for Molly, og som inkarneret bitch har hun helt styr på alle de ufine metoder. En dramatisk tur på lejrskole rykker tingene i Mollys retning, hun begynder at synge i bandet, men der er stadigt mange humpler i hverdagen, gælden skal betales og bandet skal spille til skolefest.

Hektisk roman om alle de vanskeligheder svigtede og pligtopfyldende tolvårige kan have. Det er stærkt, at Molly hyppigt konfronteres med sine fejl, men alligevel formår at agere storslået, når hun mest er suicidal, og Truls udvikler sig fra konfliktsky og tøvende til selvstændig og beskyttende. Hver gang der kan anes lyspunkter, kommer der en ny nedtur for de to børn, men de kæmper med sig selv og med omgivelserne og ender med at opdage hinanden.

Morten Hovland

Oversat af Line Beck Rasmussen

256 sider

Høst & Søn

Udgivet: 2013

Fås også som e-bog

Målgruppe: 10+